Behandelingen

 

Multidisciplinair

Dentopolis is een Tandartsenpraktijk die zich richt op zowel algemene tandheelkunde als op de meest voorkomende specialisaties. Omwille van deze multidisciplinaire aanpak, kunnen wij voor ieder probleem een gepaste oplossing bieden.  Bij Dentopolis werken dus meerdere tandartsen. U heeft uw eigen tandarts waar u naar terugkeert. Indien u een specialistische behandeling nodig heeft, wordt u binnen onze praktijk behandeld door die specialist. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en zijn wij optimaal geinformeerd. Alle medewerkers van Dentopolis werken met hetzelfde zorgautomatiseringssysteem, zodat uw gegevens en medisch dossier voor iedereen tandarts toegankelijk is. Geen losse tandheelkundige disciplines, maar een team dat nauw samenwerkt om u de beste tandheelkundige zorg te leveren.

Eerlijke tarieven

Dentopolis werkt geconventioneerd voor de preventieve behandelingen (bijvoorbeeld: controle, verwijderen tandsteen, nakijken tandvlees e.a.). Voor de curatieve behandelingen (bijvoorbeeld: tandvullingen, wortelkanaalvulling, tandprothese e.a.) liggen onze tarieven hoger dan de sociale minimum-tarieven.

De minimum-tarieven, bepaald door de overheid en het ziekenfonds, maken het voor ons immers onmogelijk om de kwaliteit te leveren en de duurzaamheid te garanderen waarnaar wij iedere dag streven. Wij werken met een assistente, uitsluitend met hoogwaardige materialen en producten en met gerenommeerde Belgische tandtechnische laboratoria. Daartegenover staat wel dat onze tarieven eerlijk en redelijk zijn voor de zorg die wordt geleverd. Wanneer u kiest voor degelijkheid zal u op termijn voor geen onaangename verrassingen komen te staan en aldus geld uitsparen.

Vanuit onze filosofie werken wij bij nieuwe én bestaande cliënten vanuit een speciaal voor uw gebit ontwikkeld behandelingsplan. Bij dit plan ligt onze focus op duurzaamheid. Het doel is steeds om uw levenslang tandheelkundig comfort te bezorgen. Dit plan wordt samen met u opgesteld tijdens de eerste consulatie. Een behandeling van uw gebit kan pas beginnen nadat de huidige gebitssituatie, uw persoonlijke wensen en een stappenplan is opgesteld, rekening houdend met uw budget. Dit is uiteraard anders indien u een urgent probleem hebt. U wordt dan zo snel mogelijk verder geholpen.

De kostprijs van de eerste consultatie wordt u grotendeels terugbetaald.

Betrouwbaarheid

Dentopolis respecteert het medisch geheim en garandeert dat geen enkele informatie (persoonlijk of medisch) wordt verspreid.

De door ons op maat gemaakte medische hulpmiddelen beschikken over een conformiteitsverklaring conform de vereisten van de Europese richtlijn 93/43 CEE en het Koninklijk Besluit van 18 maart 1999.

Wij werken enkel met tandtechnische labo's uit België en gebruiken en evidence-based technieken.

Doorverwijzing? Graag!

Onze specialisten behandelen - naast patiënten uit de eigen praktijk - ook patiënten op doorverwijzing van collega's. Neem hiervoor gerust contact met ons op.