Over ons

Team Dentopolis

Afgestudeerd aan de KUL start Dominik Muylaert zijn beroepscarrière in een groepspraktijk en als instructor in het UZ Leuven. Na enkele jaren beslist hij om zijn droom waar te maken en een eigen, multidisciplinaire praktijk op te starten: Dentopolis. De zoektocht naar een eerste geschikte locatie leidde eerder toevallig naar een bescheiden woning op de Leuvensesteenweg te Kortenberg (gelegen nabij zowel Leuven als Brussel) die hij volledig ombouwde tot een ultramodern en volwaardig dentaal centrum met 3 kabinetten. Zijn zus, tandarts Stefanie Muylaert en zijn vrouw, praktijkmanager Katrijn Willems, maken ondertussen deel uit van het kernteam. 


Midden 2017 ging aan de Kop van Kessel-Lo de nieuwe multidisciplinaire tandartsenpraktijk Dentopolis Leuven met 7 ultramoderne behandelingsunits van start. Dentopolis Leuven moet het groeiend aantal patiënten van Dentopolis Kortenberg mee opvangen en zo de wachttijden inkorten. Tandarts Muylaert is trouwens geen onbekende naam in Leuven. De opa van Dominik en Stefanie, Fritz Muylaert, had er jarenlang zijn gekende tandartsenpraktijk op de hoek van de Eénmeilaan.

Onze visie

Vanuit onze filosofie werken wij bij nieuwe én bestaande patiënten vanuit een speciaal voor uw gebit ontwikkeld behandelingsplan. Bij dit plan ligt onze focus op duurzaamheid. Het doel is steeds om uw levenslang tandheelkundig comfort te bezorgen. Dit plan wordt samen met u opgesteld tijdens de eerste consulatie. Een behandeling van uw gebit kan pas beginnen nadat de huidige gebitssituatie, uw persoonlijke wensen en een stappenplan is opgesteld, rekening houdend met uw budget. Dit is uiteraard anders indien u een urgent probleem hebt. U wordt dan zo snel mogelijk verder geholpen.

De kostprijs van de eerste consultatie wordt u grotendeels terugbetaald door de mutualiteit.

Tarieven

Dentopolis werkt niet-geconventioneerd voor zowel preventieve behandelingen (bijvoorbeeld: controle, verwijderen tandsteen, nakijken tandvlees e.a.) als curatieve behandelingen (bijvoorbeeld: tandvullingen, wortelkanaalvulling, tandprothese e.a.). Dat wil zeggen dat de  tarieven hoger liggen dan de sociale minimum-tarieven.

De minimum-tarieven, bepaald door de overheid en het ziekenfonds, maken het voor ons immers onmogelijk om de kwaliteit te leveren en de duurzaamheid te garanderen waarnaar wij iedere dag streven. Wij werken met een assistente, uitsluitend met hoogwaardige materialen en producten en met gerenommeerde Belgische tandtechnische laboratoria. Daartegenover staat wel dat onze tarieven eerlijk en redelijk zijn voor de zorg die wordt geleverd. Wanneer u kiest voor degelijkheid zal u op termijn voor geen onaangename verrassingen komen te staan en aldus geld uitsparen.

Multidisciplinair

Dentopolis is een Tandartsenpraktijk die zich richt op zowel algemene tandheelkunde als op de meest voorkomende specialisaties. Omwille van deze multidisciplinaire aanpak, kunnen wij voor ieder probleem een gepaste oplossing bieden.  Bij Dentopolis werken dus meerdere tandartsen. U heeft uw eigen tandarts waar u naar terugkeert. Indien u een specialistische behandeling nodig heeft, wordt u binnen onze praktijk behandeld door die specialist. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en zijn wij optimaal geïnformeerd. Alle medewerkers van Dentopolis werken met hetzelfde zorgautomatiseringssysteem, zodat uw gegevens en medisch dossier voor iedereen tandarts toegankelijk is. Geen losse tandheelkundige disciplines, maar een team dat nauw samenwerkt om u de beste tandheelkundige zorg te leveren.

Tooth blue icon

Dentopolis Leuven

Martelarenlaan 46, 3010 Leuven

016 84 80 99 - info@dentopolis.be

Tooth blue icon

Dentopolis Kortenberg

Leuvensesteenweg 638, 3071

Kortenberg 02 305 69 90 - info@dentopolis.be