Implantologie

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel in titanium die geplaatst wordt in het kaakbot ter vervanging van de wortel van een ontbrekende tand. Implantaten kunnen hun dienst bewijzen voor een enkelvoudige kroon, een meerdelige brug en een vaste en uitneembare prothese. Implantaten kunnen niet aangetast worden door tandbederf (cariës) en gaan de veroudering van het aangezicht tegen omdat de reabsorptie van het kaakbot wordt afgeremd.

Vóór er een implantaat geplaatst kan worden, onderzoekt de specialist of er voldoende kaakbot aanwezig is. Soms is het mogelijk dat een ingreep van botregeneratie uitgevoerd dient te worden.

Het plaatsen van een implantaat zelf is een lichte ingreep die vrijwel pijnloos is en weinig ongemakken veroorzaakt.

Wanneer een implantaat in het kaakbot wordt geplaatst, treedt er een specifiek genezingsproces op namelijk 'osseointegratie'. Dit betekent dat het natuurlijke bot zich aan de wand van het implantaat vasthecht. De integratie van het implantaat in het bot is noodzakelijk omdat het een stevig fundament moet vormen. Meestal zit een implantaat na acht weken stevig verankerd in het kaakbot.

De implantaten worden bij Dentopolis enkel geplaatst door specialist Dominik Muylaert.

Weetje

Implantaten helen in ± 95% van de gevallen succesvol.

Tooth blue icon

Dentopolis Leuven

Martelarenlaan 46, 3010 Leuven

016 84 80 99 - info@dentopolis.be

Tooth blue icon

Dentopolis Kortenberg

Leuvensesteenweg 638, 3071

Kortenberg 02 305 69 90 - info@dentopolis.be